top of page

Så röker man sin egen lax

Det är populärt att laga rökt lax och öring - dessutom är det något alla kan göra.

Före rökningen måste man salta och sedan torka fisken. Saltning och torkning är det traditionella sättet att förbereda maten på innan den hängs upp för rökning . Detta gäller även andra typer av fisk. Videorna visar processen med torrsaltning av lax och innehåller tips på hur länge den ska ligga i salt samt information om torkning före rökning och själva rökprocessen. 

Man hänger upp fisken på tork i hobbyrökeriet Normann före rökning. Därefter kan man starta rökningsprocessen med hjälp av den unika rökutvecklaren.

God rökning!

Torrsaltning av lax (SE)

Torrsaltning av lax (SE)

Torkning av lax (SE)

Torkning av lax (SE)

Rökning av lax (SE)

Rökning av lax (SE)

Matrök, Sverige

Tlf: +4746914691 e-post; post@matrok.se

Hobbyrökeriet Normanns och rökutvecklarens design skyddas internationellt av World Intellectual Property Organization (FN-organ som arbetar med immaterialrätt för att stimulera innovation och kreativitet) med registreringsnummer DM/206323 och DM/209831.

Produkten får inte kopieras.

bottom of page