top of page

Så enkelt kan du röka din egen mat

Uppdaterat: 25 nov. 2021


Hobbyrøykeriet Normann er en komplett løsning for kaldrøyking av mat. Prisen er 4.485 kr inkludert mva. og frakt.

Det är mer populärt än någonsin att röka sin egen mat. Många tycker dock att det är krångligt att bygga sitt eget rökhus. Nu erbjuder Matrøyk AS det norskutvecklade hobbyrökeriet Normann – ett rökhus som gör att det blir så lätt att röka mat att vem som helst klarar av det.

– Vårt motto är att alla ska kunna röka sin egen mat och än så länge har det stämt till 100 procent, säger Mari Berg, VD på Matrøyk AS.


Tillsammans med sin fästman Øyvind har hon utvecklat hobbyrökeriet Normann – ett rökhus som gör det enkelt att ge kött, fisk och andra råvaror det där lilla extra innan de serveras hemma eller i stugan.


– Många som röker mat som hobby lägger mycket tid på att bygga rökhus där man installerar ugn och drar rör längs marken. I hobbyrökeriet Normann har vi tagit fram ett rökhus med tak som kan öppnas och en rökutvecklare i botten som utvecklar rök från träklossar. Det kan inte bli enklare än så här, säger Berg.


Se produktinformation om Hobbyrökeriet Normann här

Hobbyrøykeriet Normann har nettingrammer oppe og nede. Det gjør at røykeriet også kan brukes til fortørking av råvarene før de kaldrøykes.

Kan också användas för torkning

När man ska röka mat är det viktigt att första torka maten för att resultatet ska bli bra. Man kan använda hobbyrökeriet Normann även för detta.


– När man ska torka råvarorna i förväg kan man använda rökhuset i öppet läge, vilket ger god luftgenomströmning. För att hindra djur och insekter från att komma in i huset har vi monterat insektsskydd upp- och nertill, vilket håller oinbjudna gäster borta. Det gör att man även kan använda rökhuset när man ska torka maten först, säger Berg.


Komplett lösning

Sedan starten 2007 har många som röker mat som hobby börjat använda hobbyrökeriet Normann och de senaste åren har populariteten ökat betydligt. När man pratar med kunderna är det många som lovprisar den produkt de har fått.

Hängpinnarna och krokarna som följer med Hobby rökeriet Normann gör det enkelt att hänga upp råvarorna i rökeriet. Längst ner finns rökutvecklaren (generatorn) som gör kallrök av träklossar som placeras på elementet.

– Dom som köper våra rökhus uppskattar verkligen att hobbyrökeriet Normann är en komplett lösning för att röka mat. Vi levererar inte bara rökhus och rökutvecklare till våra kunder – det medföljer också hållare och krokar för att kunna hänga upp kött. Många uppskattar det inbyggda insektsskyddet som gör att man även kan använda rökhuset för att torka maten, säger Berg.


Om du är nyfiken på hur man röker mat kan du läsa mer om hobbyrökeriet Normann på www.matrok.se


19 333 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page